Introductie

Welkom bij Technicnoord.nl, de plek waar jouw technische dromen werkelijkheid kunnen worden! 
Leer alles over onze boeiende Mechatronica- en Operator-opleidingen, die jouw technische vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Ben je geïnteresseerd in een technische MBO-opleiding? Dan zit je hier goed.

MECHATRONICA

Waar Techniek en Elektronica samenkomen

Mechatronica draait om machines die mechanica en elektronica combineren. Denk aan melkmachines, lasrobots, sorteermachines en liften. Als eerste monteur mechatronica leer je hoe je deze systemen in elkaar zet, uit elkaar haalt en onderhoudt. Je krijgt inzicht in mechanica en elektrotechniek.

 

Voor wie is de opleiding geschikt?

Deze opleiding is perfect voor tech-liefhebbers met interesse in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, metaal en besturingstechniek. Als je graag bouwt, precies werkt en snel beslissingen neemt, is dit jouw kans op een technische carrière.

Man helping woman soldering elements of circuit board.

ONZE OPLEIDINGEN

Eerste Monteur Mechatronica

Eerste Monteur Mechatronica

Niveau 3

Als eerste monteur mechatronica werk je met mechatronische en elektrotechnische producten en systemen, waarbij je bijvoorbeeld betrokken kunt zijn bij onderhoudswerkzaamheden of de inbedrijfstelling ervan. Je installeert, test, stemt af en lost eventuele storingen op.

Je kunt werk vinden in diverse sectoren, waaronder de machine-industrie, apparatenbouw en technische afdelingen. Je taken kunnen variëren van het assembleren van machines tot het bedraden van besturings- en verdeelkasten.

Je werkt zowel zelfstandig in een werkplaats als op locatie bij klanten, waarbij je verantwoordelijk bent voor zowel de kwaliteit als de veiligheid van je werk.

Technicus Mechatronica

Technicus Mechatronica

Niveau 4

De technicus mechatronica opereert in verschillende industrieën en organisaties, meestal meestal intern maar soms op locatie.

Dit omvat elektrotechniek, elektronica, mechanica en zelfs ICT-gerelateerde aspecten zoals het programmeren van robots, dataveiligheid, meet- en regeltechniek, besturingstechniek, robotica en werktuigbouwkunde.

Je bent betrokken bij het ontwerpen en aanpassen van producten en systemen, met speciale aandacht voor duurzaamheid en prestaties. Bovendien installeer en wijzig je producten of systemen en voer je tests uit om hun goede werking te waarborgen.

Als technicus coördineer je het werkproces, bewaak je kwaliteit en veiligheid, en bied je begeleiding.

 

MECHANISCH- OF PROCES OPERATOR

De sturende kracht achter productie

Procesoperators begrijpen de fabrieksprocessen van binnen en buiten. Ze bedienen, bewaken, onderhouden machines en lossen storingen op. Ze gebruiken geavanceerde controle- en bedieningsapparatuur en begeleiden collega's in productiewerkzaamheden en planning.

Tijdens de opleiding leer je alles over geavanceerde technologieën, procesbeheersing, veiligheidsprocedures en kwaliteitscontroles.

 

Voor wie is de opleiding geschikt?

Als je een brede interesse hebt, technisch inzicht, stressbestendigheid en nauwkeurigheid bezit, is de opleiding tot procesoperator jou op het lijf geschreven. Hier komen elektrotechniek, werktuigbouwkunde, metaal en besturingstechniek samen. Bovendien ben je analytisch, denk je graag mee, en draag je nieuwe ideeën aan.

Inspector in a mask and a scrub stands with a folder-tablet in his hands at the dairy plant

ONZE OPLEIDINGEN

Mechanisch- of Procesoperator B

Mechanisch- of Procesoperator B

Niveau 3

De beginnend beroepsbeoefenaar in deze opleiding werkt in diverse sectoren binnen de procesindustrie.

  • Je beheert geautomatiseerde processen en zorgt voor continuïteit.
  • Je werkt zelfstandig aan een geautomatiseerde processen met uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur.
  • Je bent alert op en neemt actie bij afwijkende omstandigheden, zodat de continuïteit van het proces is gewaarborgd.
  • Je vertaalt ontstane problemen naar de consequenties voor andere processen.

De operator B kan omgaan met een grote diversiteit aan processen, apparatuur, grondstoffen en producten. Daarnaast bewaakt hij de planning en instrueert hij medewerkers. Hij handelt proactief en streeft naar kwaliteitsverbetering. Hij werkt veiligheids-, kwaliteits-, en milieubewust en is zich bewust van het afbreukrisico.

Operator C

Operator C

Niveau 4

Als Operator C ben jij de specialist die complexe productieprocessen niet alleen optimaliseert, maar ook snel en efficiënt storingen weet op te lossen.

Deze opleiding gaat verder dan technische vaardigheden en omvat tevens essentiële aspecten van bedrijfskunde, leiderschap en samenwerking.

Hier groei je uit tot een zelfstandige expert die de productie tot in de puntjes perfectioneert.

Gedurende deze opleiding leer je alles over geavanceerde technologieën, het nauwgezet beheersen van processen, het naleven van veiligheidsvoorschriften en het waarborgen van kwaliteitscontrole.

 

Bij de opleiding tot procesoperator ligt de nadruk op chemische processen: processen waarbij de aard van de stoffen verandert. Procesoperators zijn met name actief in de chemische, voedings- of farmaceutische industrie. De vakopleiding mechanisch operator B is meer gefocust op de techniek, Een mechanisch operator is veelal werkzaam in de productie- of maakindustrie en is voor mensen die zich verder willen bekwamen op het gebied van mechanische processen.

Sluit Je Aan Bij Technicnoord.nl

Bij Technicnoord.nl geloven we in jouw potentieel. Onze Mechatronica- en Procesoperator-opleidingen bereiden je voor op een boeiende technische carrière.

Neem de volgende stap naar succes en ontdek de spannende mogelijkheden die op je wachten.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze andere informatie op Technicnoord.nl. We zijn er om je te begeleiden op jouw reis naar technisch succes.