Innovatiecluster Drachten

Stap in de Toekomst van Techniek: BBL-opleiding Mechatronica & Machine Operator bij Innovatiecluster Drachten!

Ontdek het Innovatiecluster Drachten, een bloeiende samenwerking van hightechbedrijven in Noord-Nederland. Hier staan we aan de spits van technische innovaties, die wereldwijd producten en oplossingen verbeteren.

Bij ons draait het niet om concurrentie, maar om samenwerking. We delen kennis en werken samen aan hoogwaardige en unieke producten. Jouw nieuwe inzichten en technisch talent zijn bij ons van harte welkom!

In onze bedrijven delen we geavanceerde hightech faciliteiten, zoals 3D industriële metaal- en kunststof printers en cobots in ons Shared Facility Center. Hier krijg je toegang tot werkplaatsen voor spannende R&D-projecten en ontwikkel- en testmogelijkheden voor 3D-printing. Binnenkort zullen we zelfs auditoria hebben voor scholieren- en studentenprogramma's.

Klaar om jouw technische carrière een vliegende start te geven? Schrijf je vandaag nog in voor de BBL-opleiding Mechatronica & Machine Operator op MBO-niveaus 3 en 4 bij Innovatiecluster Drachten!

De bedrijven van het ICD

De Motor van Slimme Industrie: Ontdek de Hightech Wereld in Noord-Nederland!

Onze hightechbedrijven vormen het fundament van de Slimme Industrie in Noord-Nederland en zijn een essentieel onderdeel van de Topsector High Tech Systems. High Tech Systems omvat bedrijfsactiviteiten die zich richten op de productie en ontwikkeling van apparaten, instrumenten, machines, mechanisaties, automotive, trucks & bussen, vliegtuigen en schepen.

Kenmerkende eigenschappen van High Tech Systems:

- Uiterst intelligent (embedded systems, software, sensors).
- Zeer nauwkeurig (nano-elektronica, high precision manufacturing).
- Zeer efficiënt (mechatronica).

Al onze partners voldoen aan deze kenmerken. De meesten zijn OEM-er: Original Equipment Manufacturer. Ze zijn zelfvoorzienend en internationaal actief, en leveren aan eindgebruikers, zowel consumenten als bedrijven. Andere partners zijn vooral gericht op systeeminnovatie en systeemintegratie en spelen ook internationaal een belangrijke rol.

Stap in de Wereld van Hightech Innovatie en Ontwikkeling in Noord-Nederland!

Bekijk de bedrijven